Здравейте, ООД , което не е регистрирано като зп има  само приходи от субсидии ,съответно има разходи по осъществяваната дейност/отглеждане на животни/.Въпросът ми е има ли право да преотстъпва корпоративен данък.
Здравейте, имам  Телк от м.06,2014 с  над 50 % ,получавам доходи от наем .Обектът се използва от ЮЛ , което е внасяло авансов данък по определения ред,без последното тримесечие ,защото не им съобщих за ТЕЛК.Общо за годината доходът не превишава 7920 лв. В началото на 2014 г съм внесла ЗО , не се осигурявам при др. обстоятелства и нямам др доходи.Подала съм искане за възстановяване на внесените здравни осигуровки ,но същите от НАП ги прихванаха по стари мои задължения.
Въпросите ми са следните :
- трябва ли да попълвам таблица 2 към ГДД , ако се налага по какъв ред се попълва ;
-при попълване на приложение 4 /образец 2041/, на ред 7 в част 1 ,трябва ли да посоча сумата на платените ЗО , за да ги приспадна , след като съм подавала веднъж искане за възстановяване на сумата;
-при попълване на приложение 10 /образец 2010/ ,на  ред 1, в част  1 ,коя сума се попълва .Моят доход, който се получава  или максималният размер 7920.?
От прочетеното разбрах ,че ТЛК важи за годината на издаване , а не от датата , би следвало за последното тримесечие да съм освободена от данък . Освободена ли съм  от данък и да правя ЗО за периода на валидност на ТЕЛК? Да очаквам ли НАП да ми възстанови внесеният данък от ЮЛ ,ли имат основание да не го правят?